Yrttiset lampaan ulkofileerullat

Perheen suosikki, joka on jalostettu eri reseptejä yhdistelemällä.


Raaka-aineet

Ainekset (4 annosta)

500-600 g lampaan ulkofileetä

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

Täyte

1 ½ dl tuoreita yrttejä hienonnettuna, esim. timjamia, rosmariinia, minttua

3–4 valkosipulin kynttä

1 ½ dl parmesaania raastettuna

1 rkl voita

n. 70 g ilmakuivattua kinkkua (esim. kotimainen Gourmet)

Lisäksi

250 g kirsikkatomaatteja

2 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

Ruskistamiseen nokare voita ja öljyä

Paistinarua


Valmistusohje:


  1. Käyttäessäsi pakastettuja ulkofileitä, sulata ne yön yli jääkaapissa. Leikkaa fileet reunasta auki siten, että niistä muodostuu n. puolen sentin paksuine levy. Voit nuijia levyt tasaiseksi kahden muovin välissä. Mausta fileelevyt suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna mausteyrtit ja valkosipulinkynnet. Sekoita ne, juustoraaste ja pehmeä voi tahnaksi. Levitä levyille ilmakuivatun kinkun viipaleet ja yrttiparmesaaniseos. Kierrä levyt tiiviisti rullalle pitkältä sivulta alkaen kääretortun tapaan. Sido rullat paistinarulla, jotta ne pysyvät kiinni ja täyte pysyy rullien sisällä.

  3. Ruskista fileerullat pannussa joka puolelta ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Ota vuoka hetkeksi pois uunista ja lisää tomaatit vuokaan. Valuta tomaattien päälle öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria. Jatka kypsentämistä vielä 15-20 minuuttia.

  4. Paistamisen jälkeen anna fileerullan vetäytyä hetken aikaa folioon käärittynä ja poista paistinarut. Leikkaa fileerullat viipaleiksi.

Lampaanfileerullan lisukkeeksi sopii mainiosti vaikkapa tillin ja fetan maustama lämmin pastasalaatti.


Reseptissä on hyödynnetty sekä K-ruoka-lehden että Glorian ruoka & viini –lehden ohjeita.


#ulkofilee #ulkofile #lammas #yrittinen