Stoutissa haudutetut karitsanpotkat

Päivitetty: 25o marras 2018

"Potkat ovat herkkua, joita tulee ihan liian harvoin tehtyä. Tämä resepti on yksi parhaista, joita olemme maistaneet. Liha kirjaimellisesti sulaa suuhun ja stout-olut tekee maltaisen makean maun kastikkeeseen. Meillä pata on ollut reilusti pidempään uunissa, kuin tässä ohjeessa.

Raaka-aineet:


4 karitsanpotkaa

1 iso sipuli

4 valkosipulinkynttä

voita

öljyä paistamiseen 2 porkkanaa

3 rkl vehnäjauhoja

2 rkl tomaattipyreetä

5 dl tummaa stout-olutta (esim. Guiness)

1 dl vettä

2 rkl fariinisokeria

2 laakerinlehteä

1 tl rosmariinia

1 rkl suolaa

1 tl mustapippuria


Viimeistelyyn:

2 kevätsipulinvartta

tuoretta lehtipersiljaa



Valmistusohje:

  1. Ota karitsanpotkat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa niiden pinta talouspaperilla.

  2. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  3. Kuumenna öljyä ja voita suuressa paistinpannussa. Paista kovalla lämmöllä karitsanpotkiin hyvä pintaväri kauttaaltaan. Siirrä suureen kannelliseen uunipataan.

  4. Pyyhi pannu puhtaaksi ja lisää tilkka öljyä. Paista sipuleita kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat väriä. Alenna lämpö ja hauduta sipulit pehmeiksi. Lisää loppuvaiheessa valkosipuli. Siirrä pataan.

  5. Kuori ja pilko porkkanat vinoviipaleiksi. Lisää pataan porkkanat, vehnäjauho ja tomaattipyree. Sekoita, kunnes jauhot ovat tarttuneet tasaisesti muihin aineksiin.

  6. Kaada päälle stout-olut ja vesi. Lisää fariinisokeri, laakerinlehdet, rosmariini, suola ja mustapippuri.

  7. Peitä kannella ja nosta 175-asteiseen uuniin 3 tunniksi.

Tarkista maku. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja tuoreella lehtipersiljalla. Tarjoa lisäkkeenä colcannon-perunamuusia.


Lähde: Helsingin Sanomat


#potkat #padat #stout #colcannon #perunamuusi