Rogan Josh - intialainen lammaspata

Päivitetty: 2o joulu 2018

"Mausteita tulee paljon ja kuten yleensä pataruokien kanssa parempaa seuraavana päivänä. Erinomainen ruoka ja tuulahdus Intiaa kotipöytään."


Raaka-aineet


600-700 g lammasta paloina

2-6 valkosipulin kynttä (murskattuna)

1 rkl inkivääriä (raastettuna)

2 tl suolaa

1 tl kurkumaa

3 tl garam masalaa

1-2 tl korianterin siemeniä (jauhettuna)

2 tl kuminaa (jauhettuna)

1 tl chilijauhetta

1 dl ruokajogurttia

2 sipulia (hienona silppuna)

1 prk kuorittuja tomaatteja

Tuoretta korianteria


Valmistusohje

  1. Sekoita kupissa kuivat mausteet: Suola, kurkuma, garam masala, korianterin siemenet, kumina, chilijauhe. Maustesekoitusta tulee intialaiseen tapaan melko paljon, eli älä ihmettele.

  2. Paista padassa sipuli pehmeäksi. Varo ruskistamasta. 

  3. Lisää sitten inkivääri ja valkosipuli ja kuullota ne. 

  4. Lisää mausteseos ja kuullota muutama minuutti, jotta mausteet vapauttavat arominsa. 

  5. Lisää sitten lampaan lihapalat. Paista lihoja viitisen minuuttia, kunnes lihat ovat ruskistuneet.

  6. Pilko kuoritut tomaatit ja lisää pataan. Nyt padan pitäisi olla punertavan ruskeaa.

  7. Lisää lämpöä, jotta seos kiehuu hiljalleen. 

  8. Lisää jogurtti ja laita pataan kansi päälle. 

  9. Anna kiehua hiljalleen kannen alla puoli tuntia, jonka jälkeen sekoita pataa. 

  10. Jätä pata porisemaan taas puolen tunnin ajaksi kannen alle. Käväise taas sekoittamassa ruokaa noin puolen tunnin välein, jottei pata pala pohjaan.

  11. Parissa tunnissa lihanpalat ovat mureita ja pata muuttanut väriään tumman punaiseksi. 

  12. Koita haarukalla lihan mureus - lihan tulisi olla suussa sulavaa ja hajota melkein itsestään. 

  13. Lisää lopuksi hienonnetut korianterin lehdet ja sekoita pataan.

Tarjoile basmatiriisin ja naan-leivän kanssa.