Mausteinen lammas-tomaattipiiras

Päivitetty: 25o elo 2018

"Mehevä ja ruokaisa piiras. Sopii erinomaisesti syysiltoihin."

Raaka-aineet


Taikina

200 g huoneenlämpöistä voita

2 dl bulgarianjogurttia

n. 4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl sokeria


Lammas-tomaattitäyte

400 g kypsää lampaanlihaa tai -jauhelihaa

2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

2 tl voita tai oliiviöljyä

1-2 tl suolaa

½ tl kardemummaa

2-3 tl Ras-el-hanout-mausteseosta

3-4 rkl tomaattipyreetä

1 dl punaviiniä

1 tlk / 400 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja (esim. Biona)

100 g salaatti- tai fetajuustoa


Lisäksi

1 rosmariininoksa

1 kananmuna

Valmistusohje

  1. Sekoita jogurtti voihin. Sekoita kuiva-aineet joukkoon. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi. Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen.

  2. Paloittele tarvittaessa lampaanliha suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi paistinpannussa ja kuullota sipulit. Lisää lampaanliha, mausteet ja tomaattipyree. Anna hautua noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää viini ja säilyketomaatit. Anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes neste on suurimmaksi osaksi haihtunut, noin 15 minuuttia tai kunnes olet esipaistanut piirakkapohjan.

  3. Ota 1/4 taikinasta erilleen. Voitele piirakkavuoka (Ø 28 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Kauli isompi taikinapala jauhotetun työpöydän päällä reilusti vuokaa isommaksi ympyräksi. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan ja painele reunoille. Taikinan reunoja ei tarvitse siistiä. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.

  4. Ota piirakkapohja uunista. Murustele salaattijuustokuutioita hiukan käsissäsi ja lisää juusto täytteeseen. Sekoita. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Ripottele rosmariininlehdet pinnalle.

  5. Kauli loppu taikina levyksi ja nosta se kanneksi piirakalle. Halutessasi voit leikata levyn suikaleiksi ja peittää täytteen niillä. Nipistele reunat hyvin pohjataikinan reunoihin. Voitele pinta munalla ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Lähde: Soppa 365


#jogurtti #piiras #karitsa