Marokkolainen lammaspata

Päivitetty: 23o elo 2018

"Yksi meidän suosikeista. Tämä resepti ollut käytössä jo useamman vuoden ajan. Alkuperäinen resepti löytyi Etiketti-lehden sivuilta. Olemme tuunaneet reseptiä sen verran, että jätimme taikinakuoren pois. Lisäksi olemme käyttäneet aina sekä aprikooseja että taateleita tuomassa hedelmäistä makua."

Raaka-aineet


1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

600 g karitsan paahtopaistia

3 rkl oliiviöljyä

7 dl liha- tai kasvislientä

1kanelitanko

1tl juoksevaa hunajaa

150 g kuivattuja aprikooseja tai taateleita

3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

3 rkl paahdettuja, viipaloituja manteleita

suolaa, mustapippuria myllystä


Voidaan syödä vaikkapa couscousin kanssa.

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja paloittele sipulit. Kuutioi liha. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää lihapalat ja paista niihin kaunis väri.

  2. Lisää lihaliemi, kanelitanko ja hunaja. Anna seoksen kiehahtaa ja vähennä lämpö keskilämmölle. Anna porista kannen alla noin tunti. Lisää paloitellut aprikoosit ja minttu. Jatka kypsentämistä vielä n. 30 minuuttia tai kunnes lammas on todella mureaa. Lisää lopuksi mantelit.

#marokko #lähiitä #taateli #aprikoosi #kaneli #couscous