Lähi-idän Kebab eli Shawarma

Päivitetty: 23o elo 2018



Raaka-aineet


400 g karitsanjauhelihaa

2 valkosipulinkynttä

1/2 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunapippuria

1 tl jauhettua kuminaa

1/2 tl kardemummaa

1/2 tl sinappijauhetta

1 tl suolaa

öljyä paistamiseen


Kastike


3/4 tuorekurkusta

2 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia

3/4 dl hyvää majoneesia

1 iso valkosipulinkynsi

3 rkl silputtua tuoretta minttua

ripaus sokeria

maun mukaan suolaa


Lisäksi


4 isoa naanleipää

1 mehevä pihvitomaatti

2 dl rapeaa valmista salaattisekoitusta


Työvaiheet

  1. Valmista pyörykät. Yhdistä kulhossa jauheliha, murskatut valkosipulinkynnet ja kaikki muut pyörykkäainekset. Pyörittele pieniksi pulliksi. Paista pyörykät öljyllä pannulla kypsiksi.

  2. Valmista kastike. Halkaise pesty kurkku ja poista sisuksista pehmeä siemenosa. Raasta kurkun kiinteä osa hienoksi raasteeksi ja pane siivilään valumaan noin 15 minuutiksi. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, jogurtti, majoneesi, kuorittu ja murskattu valkosipulinkynsi ja silputtu minttu.

  3. Mausta sokerilla ja suolalla. Lämmitä naanleipä pakkauksen ohjeen mukaan ja nauti se lammaspullilla, kastikkeella, paloitellulla tomaatilla ja salaatilla täytettynä.

Lähde: Me Naiset


#jauheliha #valkosipuli #minttu #streetfood