Karitsaragù

Tätä samaa pohjaa on käytetty metsäjäniksen ja karitsan kanssa. Loistavaa ruokaa erityisesti syksyn viileneviin iltoihin. Mitä leveämpää pastaa, sitä parempi.


Raaka-aineet, 6 henkilölle


700 g karitsanpaistia (tai metsäjänistä)

100 g pekonia

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

2 lehtisellerinvartta

n. 3 rkl oliiviöljyä

1,5 dl punaviiniä

2 rkl tomaattipyreetä

1 prk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja

2,5 dl lihalientä

muutama timjaminoksa

muutama rosmariininoksa

1,5 tl suolaa

1 tl sokeria

1 tl mustapippuria myllystä

0,5 tl kuivatettua chiliä myllystä

40 g pecorinoa tai paremsania

500 g pastaa (esim. pappardellea)


Valmistusohje


  1. Kuutio liha ja pekoni. Kuori ja kuutioi sipuli, valkosipulit ja porkkanat. Leikkaa selleri palasiksi.

  2. Ruskista lihat ja pekonit öljyssä padassa kauniin värisiksi ja siirrä ne sitten pois padasta. Lisää pataan öljyä ja kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää kasvikset ja tarvittaessa öljyä ja kuullota muutama minuutti.

  3. Laita lihat ja pekonit takaisin pataan ja lisää viini. Kypsennä sekoitellen, kunnes viin on melkein kokonaan haihtunut, noin 3-5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja sekoittele hetki. Kaada kirsikkatomaatit kattilaan, huuhtele tölkki lihaliemellä ja kaada liemi pataan. Lisää yritit. Kiehauta seos, laske lieden lämpöä ja anna kastikkeen hautua kannen alla noin 1,5 tuntia.

  4. Mausta kastike suolalla, sokerilla, pippurilla ja chilillä. Raasta juusto ja sekoita se kastikkeeseen.

  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä pasta ja kastike. Voi halutessasi viimeistellä ragùn juustoraasteella.


Lähde: Glorian Ruoka & Viini


#pasta #karitsa