Emännän mausteinen lammaspata

Tätä ruokaa on vaikea olla santsaamatta!

Raaka-aineet

n. 700 g lammasta paloina, esim. lapaa

kookos- tai oliiviöljyä

2-4 valkosipulin kynttä

2 sipulia (hienona silppuna)

1 rkl tuoretta inkivääriä (raastettuna)

suolaa

1-2 rkl garam masala tai tandoori masala valmista maustesekoitusta tai rkl tai itse sekoittaen kurkumaa, korianteria, kanelia, juustokuminaa, kardemummaa, neilikkaa, paprikaa ja chiliä

tomaattipyrettä

vettä

1 prk kookosmaitoa

2-3 rkl maapähkinävoita

tuoretta korianteria


Valmistusohje

  1. Paloittele lihat n. 2-3 cm kuutioiksi.

  2. Kuullota pannulla tai padassa sipuli pehmeäksi öljyssä, lisää myöhemmin valkosipuli ja inkivääri

  3. Lisää mausteet ja kuullota niitä hetki.

  4. Lisää lampaan lihapalat. Paista lihoja 5-10 minuuttia, kunnes lihat ovat ruskistuneet.

  5. Lisää pataan tomaattipyre ja vettä, niin että lihat peittyvät. Anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes lihat ovat mureita. Padan voi antaa hautua pitkäänkin pienellä lämmöllä, välillä hämmentäen.

  6. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää kookosmaito ja maapähkinävoi. Sekoita hyvin, ettei maapähkinävoi jää kokkareiksi.

  7. Anna hautua vielä ja hämmentele välillä, ettei pata pala pohjaan.

  8. Tarjoa esim. keitetyn riisin kanssa ja koristele & mausta tuoreella korianterilla.

#maapähkinä #kookos #inkiväri #garammasala #tandoori #chili #korianteri