Colcannon, irlantilainen perunamuusi


"Erinomaista ja raikasta vaihtelua perinteisen perunamuusin tilalle."

Raaka-aineet


1 kg jauhoisia perunoita

1 pieni purjo

3 suurta lehtikaalin lehteä

2 rkl rypsiöljyä

2½ dl kermaa tai kermamaitoa

30 g voita

1½ tlsuolaa


Valmistusohje

  1. Kuori ja pilko perunat

  2. Laita kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsäksi, noin 15–20 minuuttia.

  3. Perunoiden kiehuessa halkaise purjo ja huuhtele se. Käytä vain vaalea ja vaaleanvihreä osa. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi.

  4. Pilko tai revi lehtikaali pieniksi paloiksi. Poista paksu lehtiruoto.

  5. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista purjoa noin 5 minuuttia, kunnes se on pehmentynyt. Lisää lehtikaali ja paista vielä 2–3 minuuttia. Ota pannu pois liedeltä.

  6. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Muhenna perunat perunansurvimella.

  7. Lisää kerma tai kermamaito.

  8. Sekoita perunamuusia sähkövatkaimella, kunnes se on täysin tasaista ja kuohkeaa.

  9. Sekoita (älä vatkaa) joukkoon purjo-lehtikaaliseos sekä pieneksi paloiteltu voi.

  10. Mausta suolalla maun mukaan.

#lisuke #perunamuusi #potka